Utætte Benzintanke

ANGÅENDE UTÆTTE BENZINTANKE


Nogle af os har oplevet hvordan nimbussens benzintank pludselig er begyndt at lække, med dyre skader på lakeringen til følge. Dette skulle især være et problem for den senere model benzintank med rillerne i bunden.

Der er heldigvis flere måder at tackle problemet:

De nye benzintanke
Det er nu muligt at købe nyfremstillede benzintanke. Der er dog ikke så mange af dem, for den så ofte omtalte tankproduktion stoppede da der var lavet lidt over 20, og værktøjet til underdelen var slidt op. Tage Nielsen på Fyn ligger p.t. inde med 15 af dem, og afhænder dem til den beskedne pris af kr. 1.995,- pr. stk. (+ moms).

Vand
For dem der ikke lige står med pengene til en ny tank, eller som af principielle grunde foretrækker genbrug, er der en helt gratis (omend ikke så lidt klampet) løsning:

Erik Petersen brugte i sin tid sin Nimbus til at transportere bistader rundt (nej, det var ikke ham på forsiden af NT nr. 80). Peter Leo Bernhard Johansen, som jeg fik historien fra, kørte dengang rundt og hjalp ham med dette, men blev på et tidspunkt lidt bekymret over at benzintanken lækkede ned på den varme motor. Førnævnte Petersen bad så, til Leo's store forundring, ham om at hente en liter vand, der prompte blev hældt i tanken. Benzin flyder som bekendt ovenpå vand, og så var det kun jo kun vandet, der rendte ud på motoren......

Man skulle dog huske ikke at slå over på reserve.

Syntetiske produkter
En anden billig løsning er at skaffe sig 3M-præparatet "Scotch-Clad 776", som bl.a. bruges til at tætne brændstoftanke i flyvemaskiner. Det er med held blevet brugt også til motorcykler.

Det er dog ikke alle som har gode erfaringer med metoden: En af Roskildefolkene fortalte om en tank han selv havde brugt uden problemer, men som lækkede da den kom over på en anden maskine. Hver gang den nye ejers motor blev meget varm, skete der nemlig det uheldige at 3M præparatet blev blødt og utæt, og man så kunne gentage showet med at påføre det.

Prisen ligger på kr. 126,75 + moms for en liter, hvilket skulle være nok til 3-4 benzintanke.

Svejsning og lodning
Så kan man få tanken svejset, eller loddet den med tin og messing. Blot skal man rense tanken overordentligt grundigt først, og helst fylde den op med vand eller sand før den varmes op af svejseflammer el. lign.. Man kan også få en af forhandlerne til at gøre det, og den relativt beskedne pris på omkring kr. 300,- skulle de fleste af os vel kunne overkomme.

Løse rygter
Nogle nimbusfolk på Sjælland overvejer p.t. at få lavet en serie nye bunde til utætte Nimbus benzintanke. Man skulle således kunne reparere en tank ved at skære bunden og en smule af siden af den gamle tank, og derefter svejse en ny bund på.

Hvis det blir til noget, må man håbe at det ikke tager så lang tid som med de nyfremstillede tanke.

Kim (513)


Print

Tilbage