Classic Oil fra Castrol

CLASSIC OIL FRA CASTROL


Castrol har sendt en række nye olieprodukter på markedet under betegnelsen "Classic Oil", der skulle appellere til Nimbus-ejere og andre vintage-folk. "Classic Oil"-linien har hidtil kun været på markedet i UK og Tyskland, men når disse linier læses skulle produkterne være tilgængelige i Danmark.

Castrol vil med introduktionen af "Classic Oil"-produkterne forsøge at tilgodese de krav, som ældre motorer stiller med hensyn til smøring, viskositet og additivindhold. Produktlinien omfatter en gearolie og tre motorolier, hvoraf især typerne Classic XL 30 og Classic GP 50 kan være af interesse for Nimbussen og dens ejermænd og -kvinder.

Classic XL 30 er en mineralsk monograde-olie, produceret efter den gamle recept. Ifølge producenten skulle olien være velegnet, hvor der kræves en SAE 30 olie med et relativt lavt additivindhold. Her sikrer olien god smøring ved lave temperaturer og har gode egenskaber ved koldstart.

Classic GP 50 er ligeledes en monograde-olie produceret efter den gamle recept og princippet omkring lavt additivindhold. Olien er især velegnet, hvor en høj viskositet (SAE 50) er påkrævet på grund af høje driftstemperaturer.

Hvordan olierne i praksis fungerer, når de bliver hældt i bundkarret på Nimbussen, har undertegnede ikke haft mulighed for at efterprøve. Hvad jeg umiddelbart kan konstatere er imidlertid, at hele produktlinien leveres i en visuelt meget frapperende (attraktiv, "fræk", m.m.. Red.) indpakning, der får det kendte "so ein Ding muss ich auch haben" frem i mig.

Castrol har med stor konsekvens valgt at gennemføre nostalgistilen, og olierne leveres derfor udelukkende i originale tinloddede hvidblikdunke med et nydeligt silketrykt decor. Meget smukt og meget smagfuldt. Rumindholdet er 1 empirisk gallon (1 empirisk gallon = 8 pints = 4,546 liter = 2 olieskift)! Priserne på hele herligheden fastlå endnu ikke ved redaktionens slutning, men alene indpakningen kunne vidne om en udsalgspris, der sandsynligvis vil ligge en anelse højere sammenlignet med Castrols 30'er-olie.

Ønskes yderligere oplysninger om produkterne og deres anvendelse kan Castrols tekniske afdeling kontaktes på tlf. nr. 33 14 05 05 alle hverdage kl. 8.00-16.00.


Print

Tilbage